poniedziałek, 23 listopada 2015

kasza jaglana z kurczakiem, brokułami, papryką i orzechami nerkowca

  • mała cebula
  • pierś z kurczaka
  • pół papryki
  • brokuły
  • curry, sól, pieprz, ostra papryka
  • orzechy nerkowca
  • kasza jaglana
Kurczaka kroimy w kostkę, nacieramy solą, pieprzem, curry i ostrą papryką.
Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z posiekaną cebulą, dodajemy pokrojoną paprykę i całość dusimy kilka minut, co jakiś czas dolewając wodę.

Osobno gotujemy brokuły. 

W lekko osolonej wodzie gotujemy również kaszę.

Ugotowane brokuły rozdrabniamy i dodajemy na patelnię z orzechami nerkowca do kurczaka i papryki. Całość chwilę razem dusimy. Kiedy jest gotowe, nakładamy na przygotowaną kaszę jaglaną.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...